.
   
středa 10. prosince
svátek slaví Julie, Juliána , zítra Dana, Danuše
 
autor Lastura.cz

Mast

Mast připravujeme z čerstvých i sušených léčivek nebo z prášku (pak nemusíme cedit). Základem většiny mastí je vepřové sádlo, které lidská pokožka dobře snáší. Je možné použít i máslo nebo vazelínu.

Čtyři plné hrsti bylinek rozřežeme nadrobno, 500 gramů vepřového sádla zahřejeme tak, jako bychom chtěli smažit řízky. Bylinky vmícháme do horkého tuku a krátce je necháme zapražit. Pánev sejmeme z ohně, přikryjeme a necháme přes noc vystydnout. Příští den vše lehce ohřejeme, procedíme přes lněný hadřík a ještě teplou mast plníme do sklínek nebo kelímků. Ukládáme v uzavřených nádobách v chladu a temnu.

HLEDEJ

text v článcích zboží v obchodě

PŘIHLÁŠENÍ

REGISTRACE

Zde se můžete zaregistrovat.
© 2008-2025 Milan Vojtíšek    E-mail: lastura@lastura.cz